قیمت نفت در معاملات روز جمعه تحت تاثیر نگرانیها نسبت به کندی روند احیای اقتصاد جهانی و تقاضا برای سوخت به دلیل شتاب در روند افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا کاهش یافت.
وزیر نفت هند اعلم کرد تقاضای سوخت هند تقریباً به سطح پیش از همهگیری ویروس کرونا رسیده است و این کشور در دهههای آینده سریعترین رشد مصرف انرژی را در میان تمامی اقتصادهای بزرگ تجربه خواهد کرد.
ظهور مجدد کووید ۱۹ نگرانیها نسبت به مضاعف شدن رکود در دو بازار کلیدی را برانگیخته و نگرش نسبت به نفت خام را تغییر داده است، قیمت نفت برنت هفته جاری نیز در این شرایط به کمتر از ۴۰ دلار در هر بشکه سقوط کرد.
آرامکوی عربستان سعودی و سابک در حال ادغام پالایشگاه های موجود در یانبو هستند. اکنون عربستان سعودی با داشتن دستگاه های به روز شکست بخار و واحدهای پایین دستی تجزیه الفین قصد دارد پروژه تبدیل زغال سنگ به مواد شیمیایی را توسعه دهد.
بازار طلای سیاه این روزها شرایط متعادلی ندارد و با هر تصمیم و جرقه ای اتفاقات جدیدی در آن رخ می دهد، کارشناسان نیز بر این باورند که اصلاح قیمت در این بازار متاثر از عوامل متعددی همچون شیوع بیماری کرونا، تصمیم اوپک پلاس و به طور کلی تقاضا دارد.
بر اساس سند محرمانه ای که توسط رویترز مشاهده شد، اوپک و متحدانش از این واهمه دارند که موج دوم شیوع کووید ۱۹ و جهش تولید لیبی، به اشباع عرضه نفت در سال ۲۰۲۱ منتهی شود.
شیوع ویروس کرونا و افزایش موارد ابتدا به این ویروس هرچند در ابتدا موجب کاهش جدی مصرف نفت شده بود اما اکنون با گذشت نزدیک به یکسال و همزیستی دنیا با این ویروس میزان مصرف نفت کمی افزایش یافته و همین مساله اوپک پلاس را ترغیب به افزایش تولید کرده است.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس به اقدامهای پتروشیمیها از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: همه این اقدامها به نحوی بود که نهتنها تولید صنعت پتروشیمی کشور در این دوران متوقف نشد و کاهش نیافت، بلکه تولید این صنعت نسبت به پارسال افزایش هم داشته است.